Uitwaaien aan zee
20 nov 2015
Toerisme Oostende vzw pakte onlangs uit met een wintercampagne met als thema "uitwaaien aan zee". Marcel Vanthilt, Barbara Serafian, Rik De Leeuw, Tatyana Beloy en Katja Retsin zijn de ambassadeurs van de campagne.

Voor UiTinOostende was het de aanleiding voor een gesprek met Marcel Vanthilt over zijn Oostende. Het volledige gesprek zal te lezen zijn in ons UiTmagazine. Maar wat hij te vertellen had over de Oosteroever geven we je graag nu al mee.

Zo vroegen we hem naar zijn favoriete plek in Oostende.

Als ik er één plek uitpik: de Oosteroever. Alleen al er naar toe gaan met het veer… dan ben je in de stad en op zee. In Oostende moet je toch ook eventjes op zee zijn. Een stad heeft een skyline nodig en Oostende heeft die! Op de Oosteroever heb je mooi zicht op die skyline. Het is daar open en uitgestrekt. De ideale plek om met de hond te wandelen en om écht uit te waaien. De ruwheid van de natuur. Eens uitgewaaid snel het veer op en het café binnen. Het leuke aan Oostende is dat de stad ook leeft in de winter, zonder de vele toeristen. Daarom voelt het ook zo echt. Als je dan naar de dijk kijkt, zie je in een hele appartementsblok twee lampjes branden.
IMG_2968.JPG

We vroegen ook wat hij Oostende toewenst.

Dat de Oosteroever mag lukken. Dat het een echte buurt wordt met een hart en niet een kil, koud en ongezellig project. Het stadscentrum is de laatste jaren fel veranderd en gemoderniseerd. Van mij mag de binnenstad nog verkeersarmer worden.  

De 10 tips van Marcel op visitoostende.be