ontmoeting
10 nov 2017
Op de Hendrik Baelskaai 27 gebeurt wat, door en voor bewoners.

Het pand van de voormalige visserijcoöperatie op de Hendrik Baelskaai 27 staat al enkele jaren leeg. De huidige eigenaar, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), stelt het pand ter beschikking in functie van een “tijdelijke invulling” en dit terwijl ze de grond rond het gebouw saneert.

IMG_4097.JPG

Gedurende de komende 2 jaar krijgen nieuwe initiatieven van bewoners, lokale culturele en sociale actoren, creatievelingen en ondernemers letterlijk ‘ruimte’ in de stad. Het wordt een haven waar experimenten het ruime sop kunnen kiezen en waar plaats is voor ontmoeting en evenementen, gesprek en debat, vernieuwend denken, ontdekken, creativiteit en ondernemen. Deze site als plek waar stad en samenleving worden gemaakt. De tijdelijke invulling ambieert nieuwe dynamieken tussen de meest uiteenlopende gebruikers waardoor de plek een concrete invulling en betekenis krijgt voor de buurt en bij uitbreiding voor de stad Oostende.

“De Propere Strandlopers”, “Push Skateboard Academy” en “Tomates Crevettes“ namen alvast het voortouw en zetten de voorbije maanden een tijdelijke werking op onder de naam O.666. Op 10, 11 en 12 november zwaaien zij de deuren van het pand open. Gelijktijdig wordt deze open call gelanceerd waarbij ook andere initiatieven opgeroepen worden om zich kandidaat te stellen om in te tekenen op deze tijdelijke invulling.

Begin december komt een jury bijeen bestaande uit een vertegenwoordiging van de Ovam, de stad Oostende en het stadsvernieuwings-project Oostende-Oosteroever om alle voorstellen in kaart te brengen en een selectie te maken. De jury houdt bij zijn keuze rekening met de verbondenheid met de buurt, je bijdrage aan het geheel en de variatie tussen de projecten en ambieert een zo breed mogelijke selectie.Op woensdag 20 december verneemt elk ingediend initiatief per mail zowel de beslissing als bijhorende motivatie. Op woensdag 10 januari om 20.00 uur worden de geselecteerde initiatieven uitgenodigd voor een eerste overleg met alle toekomstige stakeholders.

JE KANDIDAAT STELLEN DOE JE DOOR TEN LAATSTE OP 31 NOVEMBER EEN MAIL TE STUREN NAAR HANS@KLEINVERHAAL.BE MET IN BIJLAGE EEN FICHE (MAX TWEE A4’S) WAAROP JE JOUW VOORSTEL EN AMBITIES OMSCHRIJFT EN HOE JE DENKT VERSCHIL TE KUNNEN MAKEN VOOR DE BUURT OF VOOR DE HELE STAD OOSTENDE.

In beeld

  • IMG_4098.JPG
  • IMG_4100.JPG
  • IMG_4102.JPG
  • IMG_4105.JPG
  • IMG_4107.JPG
  • IMG_4109.JPG
  • IMG_4111.JPG
  • IMG_4114.JPG
  • IMG_9973 - kopie.JPG