Duinen
De directe aansluiting van Oosteroever op de Oosteroeverduinen en het strand is de grootste troefkaart voor de Oosteroever.
De duinenrij loopt helemaal door tot de havenmond van Oostende en geeft daar een schitterend zicht op de binnenstad.

Op korte afstand direct aan de overzijde van de havenmond ligt de boulevard van Oostende. De voormalige vestingstad heeft zich ontwikkeld tot een stevig front aan zee met de boulevard als sterke visitekaart.

De recent in gebruik genomen veerpont zorgt voor een directe verbinding tussen stad en duingebied.

duinen2

De nieuwe woningen rond het Vuurtorendok en langs de Hendrik Baelskaai profiteren direct van deze prachtige locatie, deze nieuwe ontwikkelingen moeten het duingebied echter niet aantasten.

In het Globaal Masterplan worden de duinen zoveel mogelijk uitgebreid richting de Dr. Eduard Moreauxlaan. De Vuurtorenweg wordt de duidelijke grens tussen duinen en de ontwikkelingen op de Oosteroever.

 

Met het doortrekken van de duinen tot de Dr. Eduard Moreauxlaan moeten de duinen en het strand ook beter toegankelijk worden voor de bewoners van de Vuurorenwijk.

Oosteroever heeft daarenboven ook nog een grote rijkdom aan cultuurhistorie. De duinen en het erfgoed zijn er om te koesteren

Foto's: Katrien Vermeire

In beeld

  • uitdaging_harde grens